zadania panimetriaa pmocy
madx: −promien okregu opisanego na szesciokacie foremnym ma dlugosc 2 oblicz jego pole.
−jeden z bokow trojkata prostokatnego ma dlugosc 6 przeciwlegly kat ma miare 30 obl promien
okregu opisanego
−prosta y=1/2x −4 podaj prostą rownoległa.
− prosta prostopadla do prostej 3/2x−y+1=0 to:
−kat nachylenia prostej y=√33 +2 do osi OX wynosi
4 kwi 22:37
Paweł: 1. 6*4√3/4
2. średnica okręgu = c , gdzie c jest przeciwprostokątną 2/c=sin(pi/6) => c=4 => R=2
3. y=1/2*x + a, gdzie a to dowolna liczba rzeczywista
4. y=−2/3*x+1
5. 0 stopni
4 kwi 22:56
ssso: Paweł, 1,2,3,5 jest zle.
4 kwi 22:59