matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pola powierzchi wielokatow podobnych sa rowne 4 i 12
madx:
pola powierzchi wielokatow podobnych sa rowne 4 i 12 stosunek obwodow wynosi. prosze o rozwiązanie.
4 kwi 22:32
dobra rada:
Jeżeli f
1
~ f
2
w skali k>0
Pole f
1
to:
= k
2
Pole f
2
Ob. f
1
= k
Ob. f
2
4
1
k
2
=
=
12
3
1
√
3
k=
√
=
3
3
Ob. f
1
√
3
=
Ob. f
2
3
4 kwi 23:00