Rzucamy trzy razy symetryczną
pomocy: Rzucamy trzy razy symetryczną, sześcienną kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia,
że
a) na przynajmniej jednej kostce wypadnie liczba oczek większa niż dwa
b) na co najwyżej jednej kostce wypadnie liczba oczek mniejsza niż trzy
4 kwi 21:37
wie ktoś jak zrobic???: pomoże ktoś
4 kwi 22:07
wie ktoś jak zrobic???: bo też chciałbym wiedziec jak to zrobic
4 kwi 22:08
wie ktoś jak zrobic???: 
4 kwi 22:27
andzia2446: Ω=6*6*6=216
A=14 −mozliwe zdarzenia bo w 1 kostce moze pasc tylko 3,4,5,6 ,na 2 kostce tak samo i na
trzeciej tez ale w drugim przypadku moze paSC tylko na 1 kostce 2 lub 1 czyli 14
≈
Ω=216/14=108/7
5 kwi 21:37
Piotr: Mógł by kto mi powiedzieć z jakiej książki jest wzięte to zadanie. Bardzo dziękuję wam z góry.
10 paź 11:21
12 paź 12:47
pomoc: powtórka przed maturą. Matematyka. Zadania zakres podstawowy
21 paź 00:39