matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Stanley:
Ile liczb całkowitych spełnia nierówność? x2+6x≤0
4 kwi 21:20
ceaser I:
7
4 kwi 21:22
Stanley:
jak to rozwiązałeś
?
4 kwi 21:24
Mila:
x(x+6)≤0 x(x+6)=0 x=0 x=−6 <−6,0> {−6;−5;−4;−3;−2;−1;0}
4 kwi 21:25