matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
%
Ala:
Cenę pewnego towaru obniżono o 6% i kosztuje on obecnie 65,80,l.Przed obnizka towar kosztował
4 kwi 21:19
PanCogito:
x − 0,06x = 65,8 ⇒ 0,94x = 65,8 ⇒ x = 70
4 kwi 21:43