matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kolejne trudne zadanie
Weronika:>:
Kulę o promieniu R przecięto płaszczyzną oddaloną od środka kuli o 1/4R. Onl pole otzrymanego przekroju
4 kwi 21:05
Godzio:
1
r
2
+ (
R)
2
= R
2
4
1
r
2
= R
2
−
R
2
16
15
r
2
=
R
2
16
15
P = πr
2
=
R
2
π
16
4 kwi 21:11