matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba
Monia:
Liczba (8)
−
1*16
4
jest równe : a) 8
9
b) 2
36
c) 8
7
d) 2
13
4 kwi 21:00
Monia:
Powinno być tak: (8)
−1
*16
4
4 kwi 21:02
Eta:
8= 2
3
, 16= 2
4
(2
3
)
−1
*(2
4
)
4
= 2
−3
*2
16
= 2
13
4 kwi 21:06
Monia:
dzięki
4 kwi 21:08