prawdopodobienstwo
asd: W pudełku znajduje się 40 losów z czego 7,5% to wygrywające. Kupujemy 2 losy. Jakie jest
prawdopodobieństwo ze wyciągniemy los wygrywający?
40 z 7,5% = 3
więc
3 losy są wygrywające
ODP: P(A)=19/130
20 lut 11:45
blee: wszystkich mozłiwości jest C2 40 =780
to że wyciągniemy los szczesliwy jest takie : dwa szczescliwe z 3 lub(+) jeden szczesliwy
jeden nie
czyli C1 3 *C1 37 +C2 3 =114
P(A)= 114/780=19/130
20 lut 12:03
asd: blee
jesteś Wielki/a
20 lut 18:12
tim: A mógłbyś jeszcze raz to wytłumaczyć? Nie mogę do tego dojść..
20 lut 20:52