matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz x
Samira:
Wyznacz x z wyrażenia : a = c x − b Co powinnam z tym zrobić?
4 kwi 20:11
Kejtiiii:
nie wiem dokładnie czy to o to chodzi a=cx−b x=
a
c−b
4 kwi 20:18
Godzio:
Jak Ty to przekształciłaś ? a = cx − b a + b = cx
a + b
x =
c
4 kwi 20:19