trygonometria
Monia: Kąt α jest ostry i cos α= 817. Oblicz √tg2α+1
4 kwi 19:46
misia: y2=225
y=15
√1582+1
4 kwi 20:30
Monia: nie kumam

skąd y się wzięło ?
4 kwi 20:34
misia: noo rysujesz sobie trojkąt prostokątyny i oznaczasz na nim x,y i r
a w zadaniu masz podany cosα a to jest
xr i podpisujesz na rysunku ze x to 8 a r to 17 i
nie masz podanego boku y czyli liczysz go twierdzenie pitagorasa...
sorry ale nie umiem tłumaczyc
4 kwi 20:38
Monia: już czaje ocb dzięki
4 kwi 20:43
lala: spoko
4 kwi 20:44