Szkicowanie wykresu funkcji
Lisek: naszkicuj wykres funkcji która spełnia jednoczesnie nastepujace warunki:
D=<−4,3)
ZW=<−3,3>
f(x)<0 <=> x∊(−3,1)
f(−2)=−3
Dziedzine i zbior wartosci zanzaczyłem nie wiem jak dalej, Pomoze ktos?
4 kwi 19:41
Lisek: pomoze ktos?
4 kwi 21:19
morfepl:
4 kwi 21:28
dobra rada:
4 kwi 21:32
Saizou :

to może parę słów wytłumaczenia dlaczego tak a nie inaczej

1
o dziedzina to zakres iksów <−4:3)
2
o zbiór wartości to zakres igreków <−3;3>
3
o f(x)<0⇔x∊(−3,1) oznacza to że wykres funkcji leży pod osią x w zakresie (−3,1)
4
o f(−2)=−3 oznacza że dla argumentu x=−2 funkcja przyjmuje wartość y=−3
jedna kratka to jedna jednostka
13 sie 23:55
Saizou : tyle rysowania i błąd

wykres powinien mieć miejsca zerowe w argumentach x=−3 i x=1, a ja
zrobiłem x=−3 i x=0 straszny błąd z który przepraszam
14 sie 00:04
Mila: Saizou, Piękny wykres z błędem niestety. Usunąć?Masz ochotę poprawić?, to skopiuj sobie
komentarz.
14 sie 00:15
Saizou :

to może parę słów wytłumaczenia dlaczego tak a nie inaczej

1
o dziedzina to zakres iksów <−4:3)
2
o zbiór wartości to zakres igreków <−3;3>
3
o f(x)<0⇔x∊(−3,1) oznacza to że wykres funkcji leży pod osią x w zakresie (−3,1)
4
o f(−2)=−3 oznacza że dla argumentu x=−2 funkcja przyjmuje wartość y=−3
jedna kratka to jedna jednostka
PS. Można ten wykres powyżej usunąć, bo widać że późna godzina mi nie służy

PS2. Mam nadzieję że teraz jest dobrze
14 sie 11:38
picia:

dobrze?
te kratki trzeba recznie robic? nie umiem rysowac
14 sie 11:53
Saizou : tak nie ma innej opcji niż ręcznie
14 sie 12:00
Aga1.: Podziwiam Was za tę mistrzowską ręczną robótkę. Nie mam tyle cierpliwości, myślałam,że jest
jakiś sposób na szybkie rysowanie kratek.
14 sie 12:58