Narysuj wykres funkcji y=2^x a nastepnie wykres y=-3+2^x i y=2^x+2
Arek: Narysuj wykres funkcji y=2x a nastepnie wykres y=−3+2x i y=2x+2
4 kwi 19:03
marta: y=2x+2
9 cze 23:12
marta:
9 cze 23:13
Maryjusz: y = −3 + 2x − przesuwasz wykres o 3 w lewo
y = 2x + 2 − przesuwasz wykres o 2 w prawo
9 cze 23:14
krystek: Maryjusz −wprowadzasz w błąd.
9 cze 23:16
rumpek:
y = 2
x − 3
Przesuwasz o wektor : [0,−3]
y = 2
x + 2
Przesuwasz o wektor: [0,2]
y = 2
x − wykres podstawowy
Chociaż zadanie chyba nieaktualne patrząc na datę
9 cze 23:17
rumpek:
krystek dobrze
Maryjusz podał
9 cze 23:18
krystek: A nie zgadzam sie z Tobą.
9 cze 23:21
rumpek:
Racja

Zaraz podam
9 cze 23:23
rumpek:
Tu masz poprawne:
y = 2
x − wykres podstawowy
y = 2
x − 3
Przesuwasz o wektor: [0, −3]
Czyli nie na boki, tylko o 3 jednostki w dół
y = 2
x + 2
Przesuwasz o wektor: [0, 2]
Nie na boki, tylko 2 jednostki do góry
9 cze 23:24
Eta:
f(x)= 2
x
f(x)= −3+2
x wykres
f(x) przesunięty o 3 jednostki w dół
f(x)= 2+2
x wykres
f(x) przesunięty o 2 jednostki w górę
9 cze 23:29
as: 2 2 x 1 y 2 9
8 maj 22:52
abbba:
2 cze 20:37
jaaa: f(x)=5−2do potęgi x
30 wrz 21:14
Magda: Narysuj wykres funkcji y=z2x oraz wykonujac odpowiednie posuniecia narysuj wykres funkcji:
y=−2(x−1)+4
25 lis 18:27