matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
głodzilla:
2x+1
rozwiąz równanie
=3x
x
4 kwi 18:41
Kejtiiii:
2x+1
x
=3x/*x 2x+1=3x
2
2x+1−3x
2
=0 −3x
2
+2x+1=0 Δ=b
2
−4ac Δ=4−4*(−3)*1 Δ=4+12 Δ=16
√
Δ
=4 x=−
4
3
x=−
1
3
4 kwi 20:12