matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenia
M30:
sin α =
2
3
i α jest kątem ostrym, oblicz wartość wyrażenia :
1
cos
2
α
−−
1
sin
2
α
4 kwi 18:12
M:
20 mar 18:33
Mei Lin:
2
sinα=
3
4
sin
2
α=
9
cos
2
α=1−sin
2
α
4
5
cos
2
=1−
=
9
9
1
1
1
1
−
=
−
=
cos
2
α
sin
2
α
5
9
4
9
9
9
36
45
9
=
−
=
−
=−
5
4
20
20
20
20 mar 19:21