matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomozcie
semy:
wykaż, że
√
6−4
√
2
+
√
6+4
√
2
= 4
4 kwi 17:24
Godzio:
6 − 4
√
2
= 4 − 4
√
2
+ 2 = 2
2
− 2 * 2 *
√
2
+
√
2
2
= (2 −
√
2
)
2
6 + 4
√
2
= (2 +
√
2
)
2
... = 2 −
√
2
+ 2 +
√
2
= 4 = P
4 kwi 17:28
semy:
dzieki
4 kwi 17:29