matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
objętość walca
wdzięczna20:
Uprzejmie proszę o pomoc! Mam nadzieje że to zadanie nie sprawi Wam kłopotów
Przekrój osiowy walca jest kwadratem o boku długości 6. Objętość tego walca wynosi?
4 kwi 14:33
Kejt:
h=6
6
r=
=3
2
V=πr
2
h=...
4 kwi 15:18
wdzięczna20:
dziekuje
4 kwi 16:05