matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole trójkąta
wdzięczna20:
PRoszę o POMoc
! Wysokość Trójkąta równobocznego jest równa 1! POle tego trójkąta jest równe?
4 kwi 14:26
Mila:
wzór na wysokość
a*
√
3
h=
wyznacz a a
√
3
=2*h
2
a=... wzór na pole
a
2
*
√
3
P=
4
4 kwi 15:00
wdzięczna20:
dziekuje
4 kwi 15:12