zadania ktore bylo na krtk
Michu: 1. Oblicz
a) 2log3 6 − log3 4
b) log256 4
2. Wykaż, że x jest liczbą całkowitą
x= log3 22 + log3 (4,5)2 − 2log5 √5
3. Wiedząc, że log2 = 0,3 i log3 = 0,48 oblicz log10 (1/ 3√2 )
4 kwi 00:45
;): log2 = 0,3 chyba log 2 = 0,3?
4 kwi 01:01
Wojteq66: a) 2
b) napisz wyraźnie , ta czwórka odnośnie czego jest ? log
2 z 564 czy log
2 56
4 ?
2) 2log
3 2 + 2log
3(4.5) − 2log
5√5 = 2(log
3 2 + log
3(4.5) +1/2) = 2 (log
3 9 + 1/2) =
= 2(2+1/2)= 2*3.5=7 ∊C c.n.w
4 kwi 01:02
Wojteq66: 2) za szybko , ... = 2( 2.5) = 5
4 kwi 01:04
;):
| | 2 | | 1 | |
log256 4 zapewne jest |
| log2 2 = |
| |
| | 8 | | 4 | |
2
2(log
3 2 + log
3 (4,5)) − 1= 4 − 1 =3
3
| | 1 | | 1 | | 1 | |
log |
| = log 2−13 = − |
| * 0,3 = − |
| |
| | 3√2 | | 3 | | 10 | |
4 kwi 01:11
tuman: log3(log2p) = 2
jak to rozwiązać?
4 kwi 11:54
Bizon: 3
2=log
2p p=...
4 kwi 12:19
nieażtakituman: w sumie już doszedłem do tego dzięki
4 kwi 13:13