.
Kaś.: 1) rozwiąż równanie −5x4 + 3x3 + 14x2 = 0
<zaczęłam to robić ale nie wiem czy jest dobrze>
2) wiedząc że tgα=0,2 i α∊(00, 900) oblicz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych
4 kwi 00:11
Kaś.: łoo.. chyba za późno napisałam
4 kwi 00:19
jo: Zapisz swoje rozwiązania to się sprawdzi...
4 kwi 00:20
Kaś.: wyłączyłam x2 przed nawias
x2(−52+3x+14)= 0
no i nie wiem czy dalej mam obliczać delte? x1.. x2.. o.O
4 kwi 00:23
Kaś.: tam miało być −5x
2
4 kwi 00:25
;): −x
2 dla mnie lepiej byloby wylaczyc
4 kwi 00:26
Kaś.: i nie wiem kurka co dalej
4 kwi 00:28
Wojteq66: 1) sprawdz, x=0 ⋁ x=2 ⋁ x=−75
4 kwi 00:28
Kaś.: a to 2 potrafi może ktoś zrobić?
4 kwi 00:29
4 kwi 00:31
;): tylko podstawic masz do wzorkow i zrobione zadanie 2
4 kwi 00:32
Kaś.: Dziękuje Ci bardzo

mam nadzieje ze jakoś z resztą sobie poradzę
4 kwi 00:35
;): jak bedziesz miala problem to pisz
4 kwi 00:37