matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
megatrudna macierz! pomocy
zdesperowana:
Proszę rozwiązać układ równań w zależności od wartości parametru λ (λ2−3)x + z = 4, 2x + (λ−1)y + z = 2, 2(λ + 1)x – (λ + 1)y + (λ + 1)z = λ + 1.
3 kwi 23:19