matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kąt
juulek91:
Kąt α jest ostry oraz tgα=1,75 zatem: A.α>60 B.α=60 C.45<α<60 D.<45
3 kwi 22:41
Eta:
tg60
o
=
√
3
≈ 1,73 tg jest f. rosnacą w przedziale (0
o
, 90
o
) zatem α>60
o
odp: A)
3 kwi 22:53