kangur
uczen 6klasy : 390*390=
3210 czy 3300 czy 9120 czy 272700
prosze bardzo o wytlumaczenie, bede mial to na konkursie prawdopodobnie
3 kwi 22:28
uczen 6klasy : odswiezam
3 kwi 22:33
Eta:
an*an= an+n= a2n
390*390= 3180
3 kwi 22:34
uczen 6klasy : ale nie ma takiej odpowiedzi
3 kwi 22:35
Eta:
Sprawdź czy wszystko napewno dobrze napisałeś
3 kwi 22:36
uczen 6klasy : no na 100% jest dobrze przepisane
3 kwi 22:37
Mila: an*am=an+m
np 34*37=311
( an)m=an*m
np( 32)6=312
390*390=3180
3 kwi 22:38
Eta:
3
180 −−−−−− jest na 10000% poprawnym wynikiem
3 kwi 22:38
Matematyka: Zgadzam sie z Eta
3 kwi 22:39
uczen 6klasy : moze jest błąd w druku
a to 3 83 * 3√92
jest równe 33 czy 3 329 czy 34 czy 35
jeżeli da rade wytłumaczyć to bardzo prosze, to w sumie ostatni przykład, którego nie potrafie
dzieki
3 kwi 22:40
uczen 6klasy : ?
3 kwi 22:46
Eta:
92= (32)2= 3{2*2)= 34
3√34=( 34)1/3= 34/3
38/3*34/3= 312/3= 34
3 kwi 22:48