matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
lordus:
sześcian o krawędzi 6cm i graniastosłup prawidłowy o wys.=9cm mają tą samą objętość. PP graniastosłupa jest równe?
3 kwi 22:23
KM:
V sześcianu=a
3
=216 V graniastosłupa=9a
2
=216 a
2
=24 a=2
√
6
P
p
=a
2
=24
3 kwi 22:26