jyriukuuldury6ueray
KM: | | −3x | |
Jak mam ∫ x √2−3x2 dx to podstawiam t=2−3x2, wtedy dt= |
| dx, czyli dx= |
| | 2√2−3x2 | |
| | 2dt √2−3x2 | | 2 | |
|
| i po wsadzeniu tego do nowej całki zostanie − |
| ∫ t2 dt? Wszystko |
| | −3x | | 3 | |
ok?
3 kwi 22:15
Godzio:
2 − 3x
2 = t
−6xdx = dt
3 kwi 22:18
KM: Achh, faktycznie, myślałam, że za cały pierwiastek podstawiam t
3 kwi 22:19
KM: Już chyba za późno na lizcenie całek
3 kwi 22:20
Godzio:
Po co sobie komplikować
3 kwi 22:20
KM: Ja tego podstawienia w ogóle nie ogarniam, dlatego wszystko mi się miesza
3 kwi 22:22
Godzio:
Trzeba ćwiczyć, samo się nie ogarnie
3 kwi 22:22
KM: Taki prosty przykład to jeszcze zrobię, ale jak mam jakiś bardziej porąbany to już nie wiem co
podstawić

A mam przed sobą jakieś 160 zadań
3 kwi 22:24