matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tożsamość
juulek91:
Zadanie kolejne Sprawdź tożsamość ctg
2
α*sinα= 1/sinα − sinα
3 kwi 22:14
ukasz:
cos
2
a
cos
2
a
1−sin
2
1
L= ctg
2
a*sina =
*sina =
=
=
−
sin
2
a
sina
sina
sina
sin
2
a
1
=
− sina = P
sina
sina
cos
2
a = 1−sin
2
3 kwi 22:19