blagam o pomoc
blagam o pomoc: tryg: przedstaw liczbe a (sin60 + 2)3 w postaci a + b √3 gdzie a i b sa l;iczbami wymiernymi
3 kwi 21:59
blagam o pomoc: pomoze mi ktos z tym zaadaniem ?
3 kwi 22:06
blagam o pomoc: somebody HELP ME


?
3 kwi 22:09
blagam o pomoc: HEJ POMÓŻCIE MI ROZWIĄZAĆ TO ZADANIE
3 kwi 22:11
Eta:
(a+b)
3= a
3+3a
2b+3ab
2+b
3
| | √3 | | √3+4 | | (√3+4)3 | |
( |
| +2)3= ( |
| )3 = |
| =
|
| | 2 | | 2 | | 23 | |
| | 3√3+3*3*4+3*√3*16+64 | | 51√3+100 | | 100 | | 51 | |
= |
| = |
| = |
| + |
| √3=
|
| | 8 | | 8 | | 8 | | 8 | |
= 12
12+6
38√3
3 kwi 22:13
blagam o pomoc: dzieki wielkie Eta, liczylam na Twoja pomoc
3 kwi 22:15
Eta:
3 kwi 22:17