Bartek ma dwa pudełka
zibi: Bartek ma dwa pudełka z samochodzikami. W pierwszym pudełku znajdują się 3 samochodziki
zielone, 4 czerwone i 2 srebrne. W drugim pudełku znajdują się 2 samochodziki zielone, 3
czerwone i 5 srebrnych. Z każdego pudełka Bartek wyjmuje losowo po jednym samochodziku. Oblicz
prawdopodobieństwo wylosowania dwóch samochodzików w takim samym kolorze.
3 kwi 21:18
Eta:
|Ω|= 9*10= 90
A={(z,z), (cz,cz) ( s,s)}
|A|= 3*2+ 4*3+ 2*5 =.......
3 kwi 21:21
zibi: Dzięki wielkie
3 kwi 21:24
Bozz: Skąd się bierze to 90? oO
8 lis 19:29
Asasyn15k: W pierwszym pudełku jest w sumie 9 samochodzików, a w drugim 10.
20 lis 21:06
Eta:
Stare "wykopalisko"
20 lis 21:29