zad
misia: wyrażenie 4√(−8)2)*4<span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">34 wynosi?
3 kwi 20:33
misia: 4 pierwiastek z 34
3 kwi 20:36
misia: pomoże ktoś? proszę
3 kwi 20:40
misia: bardzo proszę
3 kwi 20:48
John Johnson: zapisz to jakoś normalnie a na pewno ktoś spróbuje
3 kwi 20:52
misia: właśnie o to chodzi że jak robię 4 do potęgi 34 to takie coś wychodzi...
3 kwi 20:55
John Johnson: to w końcu pierwiastek czy potęga?
3 kwi 20:57
Wojteq66:
Masz pod jednym pierwiastkiem 64, i pod drugim 64 ( 43/4 to zamieniasz to na pierwiastek
czwartego stopnia z 43 − jest na to wzór)
Otrzymujesz wtedy
4√64*4√64=4√4096=8
3 kwi 21:01
Wojteq66: O ile takie były intencje tego zapisu..
3 kwi 21:01