Prawdopodobieństwo.
Patris: Prawdopodobieństwo. Tfu!

Beata trafia celnie 7 na 10 rzutów do kosza. Ma wykonać trzy rzuty. Jakie jest
prawdopodobieństwo, że żaden nie będzie celny?
3 kwi 20:29
mons:

1/2
3 kwi 20:30
Patris: 
?
3 kwi 20:31
Patris: podbijam
3 kwi 21:14
Patris: podbijam
3 kwi 21:18
John Johnson: 3/10 * 2/9 * 1/8
3 kwi 21:20
Wojteq66: mnie się wydaje, że 3/10 * 3/10 * 3/10 = 9/1000 = 0.009 , ale mogę się mylić..
3 kwi 21:36
Patris: Tak, mylisz się. To schemat Bernoulliego. Dziś wpadłam na trop tego zadania.
3 po 0 * 0,70 * 0,33−0 = 0,027
4 kwi 07:47
4 kwi 07:48