jeszcze jedno takie podobne :)
Kaśka: Jaką kwotę będe mieć na koncie po upływie dwóch lat , jeżeli wpłacę do banku 1000 zł,
przy oprocentowaniu kapitału 4% w stosunku rocznym, z kapitalizacją odsetek co kwartał?
19 lut 19:42
Kaśka: :(
19 lut 19:47
Mariusz: masz juz na tamtym
19 lut 19:53
Eta:
Pomogę CI: ( przez chwilę mnie nie było)
Podobnie z tego samego wzoru!
tylko n= 8 bo rok ma 4kwartały
p= (0,04/12)*4 = 0,16/12 =0,01333
Kk= 1000( 1 + 0,0133)8
Kk = 1000( 1,0133)8 = 1000*1,1117 = 1111,80 zł
19 lut 20:52