Wykazanie
Makaronaal: Wykaż, ze prostą przecinającą osie układu współrzędnych w punktach (a,0) oraz (0, b) dla a≠0 i
| | x | | y | |
b≠0 można opisać za pomocą równania |
| + |
| = 1 |
| | a | | b | |
Proszę, bo mnie o to nauczyciel prosil ( jedno pytan, do poprawy ocxeny ze spr, bo mam 2 gole
lufki, i pasuje to poprawic, wiec tutaj sie korzem i proszem o pomoc dobrych ludzi.)
I jedna prosba, tylew mi profesor powiedzial, zeby za y=ax+b dać y=mx+n zeby mi sie litery nie
mylily, prosze o zrobbienie i wytlumaczenie krok po kroku, bardzo Was proszę..