oblicz :d
Meciu:

Oblicz
3 kwi 17:19
Kejt: to połowa kwadratu.. odcięta wzdłuż przekątnej.. znowu:
x√2=9
x=...
3 kwi 17:20
Meciu: tak myślałam

czyli te dwa boki sa takie same wiec oby dwa będą miały wartość x

3 kwi 17:22
Kejt: tak.
3 kwi 17:22
Meciu: czyli wyjdzie 4,5 p {2}
3 kwi 17:23
Meciu: pierwiastek z 2
3 kwi 17:23
Kejt: tak.
3 kwi 17:23
Pablo: Lub z cos 45
o.
9
√2=2x
3 kwi 17:24
Meciu:

ok a to jak

normlanie z tw. pitagorasa
3 kwi 17:25
Kejt: tak
3 kwi 17:26
3 kwi 17:28
Meciu: 
3 kwi 17:30
Kejt: zależy czy 3
√2 jest umieszczone po środku przyprostokątnej czy tej przedłużonej kreski

ile
Ci wychodzi?
3 kwi 17:31
Meciu: pośrodku
3 kwi 17:32