trzeba obliczyc katy :D
Meciu:
3 kwi 16:37
Meciu: te c będzie miało 115 bo 180−65 to 115 i na dole przy α tek kat też bedzie miał 115
czyli α 65 dobrze mysle
3 kwi 16:39
Kejt:
α=65
o to się zgadza..
dalej:
γ+β=180
o−65
o
kombinuj dalej
3 kwi 16:41
Meciu: czyli β 115
3 kwi 16:49
Meciu: nie tak nie może być

pomóż mi
3 kwi 16:50
remo: wg mnie α=65o β=65o γ=50o
3 kwi 16:53
Kejt: tak w ogóle to zapomniałeś oznaczeń

np.: a∥b bez tego nie można nic zrobić
3 kwi 16:55
Meciu: ale skąd β 65
3 kwi 16:56
remo: na matmie miałeś takie oznaczenia? tutaj to widać
3 kwi 16:56
remo: bo to jest trójkąt równoramienny
3 kwi 16:57
Meciu: no czyli maja dwa takie same katy przy podstawie ok
3 kwi 16:59
remo: tak jest, a jak wiadomo w trójkącie suma kątów 180 więc ostatni kąt można łatwo wyliczyć
3 kwi 17:03
remo: oczywiście mogę się mylić, ale ja bym tak to zrobił może ktoś się wypowie
3 kwi 17:03
Meciu: masz racje na 100 %
3 kwi 17:13
Meciu: pomożesz mi w innych zadaniach

3 kwi 17:13
remo: no pewnie
3 kwi 17:24
3 kwi 17:28
Kejt: pitagoras.
3 kwi 17:28
Meciu: mam już wyszło 2
3 kwi 17:30
remo: no mi też wyszło 2
3 kwi 17:34
Meciu: ok a to ten sam rysunek ino ze tam kaj x jest 3 pierwoastki 2 a pod 2 piewiastki z
2 jest A a pod 2 pierwiaski z 3 jest 5 pierwiastków z 3
3 kwi 17:37
remo: narysuje to sobie i Ci napisze

trzeba wyliczyć A oczywiście?
3 kwi 17:39
remo: masz podane jakieś kąty? bo jeśli nie to wychodzi A=pierwiastek z 57
3 kwi 17:41
remo: spadam bede później jak znajde Twoj post to może pomoże

powodzenia, MATURA JEST DO ZDANIA
3 kwi 17:46
Meciu: hee
3 kwi 17:55