matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz ciąg arytmetyczny (an);nie bardzo wiem co zrobić z tym mnożeniem
BWNM:
a1 + a2=7 a1* a2=10
3 kwi 16:12
Kejt:
a
1
+a
2
=7 a
1
=7−a
2
a
1
*a
2
=10 (7−a
2
)a
2
=10 7a
2
−a
2
2
=10 −a
2
2
+7a
2
−10=0 Δ=... i tak dalej..
3 kwi 16:19
BWNM:
dzięki
3 kwi 17:55