procenty
xxx:
Jeśli podstawę prostokąta zwiększymy 2−krotnie, a jego wysokość zwiększymy 0 50%. to pole
prostokata zwiększy się ile razy?
3 kwi 15:32
xxx:
3 kwi 15:41
xxx: hmmm

?
3 kwi 15:41
KRS one:

ℙ1=ab
ℙ2=3ab
Czyli pole zwiększy się 3 razy
15 kwi 16:23
KRS one: | | 3 | |
Jak byś nie wiedział skąd |
| , to tak. Jeżeli coś zwiększamy o 50%, to znaczy że zwiększamy |
| | 2 | |
| | 50 | |
o jego połowę, czyli 1 zwiększone o 50% (1* |
| =0.50) daje nam 1+0.5=1.5 które odpowiada |
| | 100 | |
15 kwi 16:27