matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość liczbowa
błagam o rozwiązanie:
(2x−3)(2x+3)−(3x−2)
2
−4x
2
dla x=−1
3 kwi 13:53
M:
20 mar 19:22
M:
10 cze 18:36
Jolanta:
Podstawiamy za x −1 (−2−3)(−2+3)−(−3−2)
2
−4*1=−5*1−(−5)
2
−4=−5−25−4=−34
12 cze 00:51