matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz logarytm
bożenna:
log o podstawie 1/2 z 32=(1/2)do potęgi x=32 i dalej nie wiem
3 kwi 13:28
M:
20 mar 19:22
Mei Lin:
1
(
)
x
=32
2
1
(
)
x
=2
5
2
(2
−1
)
x
=2
5
2
−x
=2
5
−x=5 x=−5
20 mar 19:33