matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trojkat
Kasia:
h=7 Oblicz pola trójkątów AOB i DOC, stosunek tych trójkątów wynosi
2
3
3 kwi 13:24
M:
14 paź 06:01
Jasiek:
12
3
Z podobieństwa ΔABS i CDS z cechy (kk) w skali k =
=
8
2
pole trapezu P= 70 P= P
1
+P
2
+P
3
+P
4
= k
2
P
2
+P
2
+2kP
2
= (k+1)
2
P
2
P= (k+1)
2
*P
2
P
3
=P
4
= k*P
2
P
1
= k
2
*P
2
P
P
2
=
=....
(k+1)
2
P
1
= .... P
3
=P
4
=.....
14 paź 19:23