Funkcja Wykladnicza i Logarytmiczna
Frykonia: 1. Jaki jest zbior funkcji jezeli dziedzina funkcji jest y = log o podstawie 1/3 x−3 z (x2 −
16).
2. Wzory y = log x3/10 i y= a+b log x opisuja te sama funkcje dla a = ? i b = ?
3. Rozwiaz rownanie 2x+3 − 2x = 28
4. Rozwiaz nierownosc 2x−4 * 83−2x </= 43x−3
5. Rozwiaz rownanie −(log o podstawie 1/2 z x)2 − 8log o podstawie 1/2 z x − 7 = 0
6. Oblicz wartosc wyrazenia
(log1/2 z 1/8 + log1/2 z 16) * (log√2 z 2 + log√2 z 8)
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
log √5 z 5√5 + log2/3 z 2,25
7. Narysuj wykres funckcji f(x) = − log1/2 z (x−2)
oraz okresl funkcje.
3 kwi 12:28