matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
walec
Gosia:
przekrój osiowy walca jest kwadratem o polu równym 64cm2. Oblicz objętość tego walca.
3 kwi 10:52
ICSP:
przekrój osiowy jest kwadratem wtedy: promień walca = 4 wysokość walca = 8 V = πr
2
H tylko wstawić wystarczy
3 kwi 10:53