matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
agnieszka:
Oblicz objętość i pole powierzchni metalowej kulki, jeżeli jej promień jest równy 1,5 cm.
3 kwi 09:18
dero2005:
V =
4
3
πr
3
V =
4
3
π*(
3
2
)
3
=
4
3
*
27
8
π = 4,5π cm
3
S = 4πr
2
= 4π(
3
2
)
2
= 9π cm
2
3 kwi 09:27