stosunek jest równy?
ewa: Jeżeli tgα=34 to stosunek sinα : cosα jest równy?
2 kwi 21:47
Eta:
2 kwi 21:48
Wojteq66: | | sinα | | 3 | | sinx | | 4sinx | |
Skorzystaj z tego że tgα= |
| => |
| = |
| => |
| Czyli |
| | cosα | | 4 | | cosx | | 3cosx | |
stosunek 4:3
2 kwi 21:50
Wojteq66: Eta, gdzie zrobiłem blad, prosze powiedz
2 kwi 21:51
Eta:
Przecież masz od razu widoczny stosunek
2 kwi 21:57
ewa: o.k dzięki wielkie
2 kwi 21:59
Wojteq66: no takk... po co na krzyż to mnozylem ...dzieki!
2 kwi 22:04