rozwiąż uklad równań:
kasia: rozwiąż uklady równań:
{(x−1)
2−(y−3)
2 = (x−y)(x+y)
2 kwi 21:22
kasia:
2 kwi 23:05
kasia: moze ktos napisac?
2 kwi 23:25
ICSP: x2 − 2x + 1 − y2 + 6y − 9 = x2 − y2 ⇔ −2x + 6y = 8
powstaje więc nam prostszy układ równań:
−x + 3y = 4
3x + 12 −2y − 8 = 6 ⇔ 3x − 2y = 2
−x + 3y = 4
3x − 2y = 2
−3x + 9y = 12
3x − 2y = 2
7y = 14
y = 2
x = 2
2 kwi 23:25
ICSP: Przepraszam że tak późno ale problemy z internetem miałem.
2 kwi 23:25
Komar: {(x2+1−2x)−(y2+9−6y) = x2−y2
{3(x+4) − 2(y+4) = 6
{x2+1−2x−y2−9+6y= x2−y2
{3x+12 − 2y − 8 =6
{1−2x−9+6y = 0
{3x−2y=2
{2x + 6y = 8
{3x − 2y = 2
{x = 4 − 3y
{12 − 9y − 2y = 2
{x = 4− 3y
{10 = 11y
{y = 10/11
{x = 4 − 30/11
y = 10/11
x = 1 i 2/11
2 kwi 23:27
Komar: Dobra,gdzieś się walnęłam w obliczeniach

ICSP ma pewnie dobrze.
2 kwi 23:28
ICSP: Z drugiej klamry przejscie do trzeciej Komarku

mamy:
1 − 2x − 9 + 6y = 0
jak z tego przejsć do:
2x + 6y = 8?
2 kwi 23:31
ICSP: tzn z trzeciej do czwartej.
2 kwi 23:32
pomocy plx: ISC zobacz moje zadankow
2 kwi 23:35
kasia: dzeki wielkie
2 kwi 23:56