problem
TOmek: 3√24√3 *
3√24√3*=




?
Niby proste, ale nie wiem
2 kwi 21:08
morfepl: 3√24√3*24√3=3√3*8*3*8*3=3√26*33=12
2 kwi 21:11
TOmek: dziekuje i jeszcze mam jedno:
(
3√54√2)
2 masakra
2 kwi 21:13
morfepl: 3√54*54*2=3√2*27*2*27*2=3√23*33*33=18
2 kwi 21:15
TOmek: dziekuje Pieknie Przyjacielu!
2 kwi 21:18
Eta:
Załamka ........
TOmek
2 kwi 21:20
TOmek: bez przesady, jakies głupie potegi, jak jestem architektem, nie budownalcem xD
2 kwi 21:23
TOmek: Eta, niedługo koncze stereometrie, z przyjemnoscią przyjme od Ciebie wyzwanie na jakies zadanko
2 kwi 21:24
TOmek: takie jeszcze pytanko mi sie nasuneło:
(3√54√2)2 czy to jest to samo co: 3√(54√2)2
2 kwi 21:26
Dada: może ktoś to przeanalizować czy to co jest powyżej to jest to samo co:
([3
3*2*2
1/2]
1/3)
2 = ([3
3*2*2
1/2]
2/3 = [3
3*2
3/2]
2/3
2 kwi 21:27
Kejt: | | 2 | |
tak. ....=(54√2)23 (tam jest: |
| ) |
| | 3 | |
2 kwi 21:28
TOmek: troche sie pogubiłem 18= (54
√2)
2/3
2 kwi 21:33
TOmek: 
?
2 kwi 21:39
TOmek: Eta
2 kwi 21:44
TOmek: juz wiem ...
2 kwi 21:45
TOmek: jednak czegos nie łapie:
tej zamiany:
[3
3*2*2
1/2]
2/3=[3
3*2
3/2]
2/3
jak z 2*2
1/2 powstało 2
3/2 



?
2 kwi 22:22
TOmek: 
?
2 kwi 22:31
TOmek:
2 kwi 22:48
Kejt: 2=2
1
2*2
1/2=2
1*2
1/2=2
1 1/2=2
3/2
2 kwi 22:53
TOmek: danke
2 kwi 22:55
Kejt: bitte

gute nacht
2 kwi 22:57
TOmek: nawzajemnen
2 kwi 22:59