matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanko
Ziom:
r
3
=54
√
3
=
3
√
3
2 kwi 20:54
kachamacha:
że r=3
√
3
?
2 kwi 20:57
Ziom:
nie potrafie rozwiązac takiego układu: h
2
+r
2
=9r
2
1
πr
2
*h=72
3
h
2
r
2
=
i jak podstawiam wychodzi mi
9
r=
3
√
109
√
3
2 kwi 21:00