WITAM MAM PROBLEM Z MACIERZAMI KTOS MOŻE MÓGŁBY MI POMOC?
asia: WITAM

CZY KTOŚ MOŻE MÓGŁBY MI POMÓC
ZADANKO:
WYZNACZ MACIERZ X TAKĄ ŻE: X=(A+B)
T * C
[ 1 0 1] [1 0 2] [1 1 5 0]
A= B= C=
[2 3 1] [1 3 3] [2 4 1 3]
TE MACIERZE SA W JEDNYM NAWIASIE ( TRUDNO MI BYLO TO JAKOS ZAPISAC

)
MOŻE KTOŚ POTRAFI ROZWIĄZAĆ ?
2 kwi 20:40
kachamacha:
A+B= 2 0 3
3 6 4
(A+B)T= 2 3
0 6
3 4
i zostalo jeszcze przemnożenie przez C
2 kwi 20:44
asia: DZIĘKUJE BARDZO

ZA POMOC
2 kwi 20:47
kachamacha: i dostaję wynik
8 14 13 9
12 24 6 18
11 19 19 12
2 kwi 20:47
kachamacha: i dostaję wynik
8 14 13 9
12 24 6 18
11 19 19 12
2 kwi 20:48
kachamacha:
2 kwi 20:49
asia: DZIĘKUJE WYNIK TAKI SAM MI WYSZEDL

POZDRAWIAM
2 kwi 21:21
kachamacha:
2 kwi 21:22