proszę o rozwiązanie
adam: wykres funkcji liniowej przechodzi przez punkty K=(3 ,5 ) L=(−1, −7)
A) Znajdź wzór się funkcji f
B) Wyznacz równanie prostej prostopadłej do wykresu funkcji f, która przechodzi przez punkt (
2,3 )
C) oblicz współrzędne punktów przecięcia się funkcji f ,i funkcji
G(x)=x kwadrat
2 kwi 19:57
dero2005:
A)
| | yL−yK | | −7−5 | |
a = |
| = |
| = −12−4 = 3
|
| | xL−xK | | −1−3 | |
y = 3(x−3)+5 = 3x − 9 + 5 = 3x − 4
y = 3x − 4
B)
y
1 = −
13(x−2)+3
y1 = −13x + 113
C)
f(x) = 3x−4
g(x) = x
2
x
2 = 3x−4
x
2−3x+4 = 0
Δ = 9 − 16 = −7
brak punktów wspólnych
2 kwi 20:41
ALA: WITAM W c)MAM BŁĄD POWINNO BYĆ
C) OBLICZ WSPÓŁRZĘDNE PUNKTÓW
G(X)=X*−5X+8
2 kwi 20:53
dero2005:
zdecyduj się na płeć adam czy ALA

3x−4 = x−5x+8
3x−x+5x = 8 +4
7x = 12
y = 3*
127 −4 =
87
2 kwi 21:47
dipa: ≤Δ≥Ω≥⇒
9 cze 21:03