Równanie!
Mimi: Oto przykład, który muszę zrobić na jutro, proszę o pomoc.
Rozwiąż nierówność −x2 +5x + 14 > 0
Nie jestem pewna, to chodzi chyba o funkcję liniową.
2 kwi 19:54
Jojo: Nie możliwe że na jutro
2 kwi 19:55
Mimi: Naprawdę, chodzę zaocznie do szkoły, dlatego na jutro.
Pomożecie?
2 kwi 20:07
morfepl: a=−1
b=5
c=14
Δ=b
2−4ac
rysujesz wykres, dla a>0 uśmiechnięty, dla a<0 smutny i zaznaczasz przedział w którym
nierówność jest spełniona
2 kwi 20:09
Eta:

Nierówność kwadratowa
Δ= 81,
√Δ= 9
x
1= −2 , x
2= 7
−(x+2)(x−7)>0 −−−− parabola ramionami do dołu
odp:
x€ ( −2,7)
2 kwi 20:09
Mimi: dziękuję za rozwiązanie zadania

to wszystko tak? czy mają być dwa wykresy?
2 kwi 22:06