matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna dla f wielu zmiennych
matma:
Witam. Oto przykład: z=3x
4
y−x
2
+5y
2
Moje wyniki:
σz
=12x
3
y−2x
σx
σz
=3x
4
+10y
σy
W odpowiedziach jest:
σz
=12x
3
−2x
σx
po y mam taki sam wynik Po której stronie leży błąd? Pozdrawiam
2 kwi 19:32
morfepl:
moim zdaniem po stronie odpowiedzi
2 kwi 19:35