proszę o wyjaśnienie
maturzystka2011: hej, maturę mam za miesiąc. W sumie rozumiem wszystko z matmy. ale kompletnie nie mogę sobie
poradzić z zadaniami odnosnie kombinacji, permutacji. kiedy to sie stosuje? prosze o jakas
metode...
2 kwi 19:14
maturzystka2011: aha czyli nikt nie pomoze. DZIEKUJE
2 kwi 19:22
Tes: Po lewej masz pięknie wszystko opisane w poszczególnych kategoriach, jeżeli masz problemy ze
zrozumieniem to nie wróżę ci szału.
2 kwi 19:30
maturzystka2011: Yhm. to każdy powinien umieć zrobić zadania z matematyki mając tak super pomocne materiały,
matołku.
2 kwi 19:33
morfepl: nie martw się, ja ogarniam pochodne a mam też problemy z kombinatoryką i prawdopodobieństwem
2 kwi 19:36
Tes: Prościej już się nie da, a jak nadal masz problemy to pomyśl może o jakimś zarządzaniu polem
namiotowym czy podobnym kierunku studiów. Nie oczekuj, że na "forum zadankowym" nagle rzuci ci
się do stóp 10 osób. Jeżeli nie rozumiesz konkretnej rzeczy to pisz to w komentarzach pod
zagadnieniem, a ty wywalasz że cała kombinatoryka to dla Ciebie czarna magia i co w związku z
tym?
2 kwi 19:39
maturzystka2011: hmmm. chyba nie bedzie mi to potrzebne bo zdziwisz sie ale zdaje mature rozszerzona z
matematyki w tym roku, a w tamtym zdawalam chemie z wynikiem 88% i fizyka 90. takze moze nie
jest ze mna tak zle. no ale nie warzne myslalam ze ktos mi tu pomoze .
2 kwi 19:42
nana: tak naprawdę nauczyciel Ci tego nie wyjaśni w szkole, to trzeba "czuć" i pojąć logicznie
2 kwi 19:42
maturzystka2011: ok, chyba masz racje
2 kwi 19:43